|
גבינת מונטריי ג'ק
|
|
שם לועזי : Monterei Jack Cheese
גבינת מונטריי ג'ק היא גבינה סמי קשה ממוצא אמריקאי, המזכירה במרקם וטעם את גבינת הצ'דר. בניגוד לצ'דר, המונטריי ג'ק היא בעלת גוון בהיר שכן היא אינה מכילה את מיצוי התבלין המעניק לגבינות את צבען הזהוב. היא יוצרה לראשונה על ידי נזירים פרנסיסקנים ממוצא מקסיקני, במונטריי קליפורניה במאה הקודמת, ועברה גלגולים רבים עד שנרכשה על ידי איש העסקים ממונטריי, דיויד ג'ק שהעניק לה את שמה. המרקם של המונטריי ג'ק תלוי בזמן היישון, אך לרוב היא תגיע קשה למחצה לאחר יישון של כחודש עד 3 חודשים. היא מיוצרת מחלב פרה, נמסה היטב ואחד השימושים המקובלים שלה בארה"ב הוא בתור גבינה מגורדת בתבשילים שונים. ניתן להשיג בשוק גם מונטריי ג'ק מיושנת יותר, המזכירה בטעמיה את גבינת הפרמזן.
שמות נוספים : Monterrey Jack
|
|
חפש ערך במילון האוכל :
|
|
|
|